Alternativ medicin – hvad sker der under akupunktur behandling

Akupunktur er en af flere populære alternative behandlingsformer spore sine rødder tilbage til traditionel medicin i Kina mere end 5000 år siden. Selv om behandlingen er betragtes som en af de mest almindelige og ældste begyndte worldwide, akupunktur først at blive anerkendt i USA efter New York Times journalist James Reston skrev et indslag om hvordan hans post-kirurgi smerter blev lettet af læger i Kina i 1971 anvendelse af proceduren.

1. grundlaget for akupunktur

Behandlingen forudsætter noget, der hedder qi (udtales taster) – energi i levende væsener, der passerer gennem tolv meridianer eller usynlig energi linjer i kroppen. Hver linje links til en specifik organsystem; troen er, at enhver ubalance i qi flow fører til en sygdom. Den vigtigste komponent i akupunktur behandling er indføjelsen af nåle i centrale punkter på de meridian linjer at forny balance. Disse ekstremt tynde, metallisk nåle er rettet mod særlige anatomiske punkter og styres manuelt eller ved elektrisk stimulation. En individuel føles normalt afslappet og energisk efter akupunktur.

2. moderne behandling

Den amerikanske Food and Drug Administration omklassificeret disse nåle som medicinsk udstyr i 1997, fra den tidligere klassificering som eksperimenterende. FDA bemærker, at over $500m er brugt af mennesker i landet hvert år til behandling, som en god nummer sikker forsikringsdækning. Agenturets vigtigste begrænsninger med Nålene er at de er ugiftige og steriliseret, og at de bruges kun en gang og kasseret straks efter.

-Akupunktur er godkendt af National Institute of Health

-Praktiseres af tandlæger, læger og andre sundhed praktiserende læger

3. stigende accept

Stigende accept af akupunktur blev fremhævet af National Health Interview Survey i 2002, hvoraf det fremgik, at antallet af amerikanske voksne henvender sig til behandlingen steg fra 2,1 millioner i 2001 til omkring 8.2 millioner det følgende år. Interessen for akupunktur også fået et løft fra utålmodighed enkeltpersoner havde med svigt af konventionel medicin.

4. Hvordan er det virkelig arbejde?

Akupunktur efter sigende inducerer frigivelsen af endorfiner i kroppen, lindre en individuelle fra smerte. Andre effekter tilskrives terapien omfatter indflydelse neurotransmittere, eller stoffer, der transporterer nerve impulser; fremme af omløb; og effekter over kroppens elektriske strømme og autonome nervesystem. Mange almindelige lidelser og uønskede tilstande behandles af akupunktur behandling.

5. almindeligt behandlede betingelser

-Bihulebetændelse

-En almindelig forkølelse

-Rygning og andre Afhængighedssygdomme

-Migræne

-Tennisalbue

-Barnløshed

-Menstruationssmerter

-Fedme

-Low-back pain

-Astma

-Gigt

-Karpaltunnelsyndrom

6. procedure

På det første møde bede akupunktører normalt nye kunder til at fylde en personlig helbredsjournal forud for et interview. En session så har kunden svare på spørgsmål, der dækker vigtigste sundhed, kost, følelsesmæssige og psykologiske profil, og samlet livsstil og regelmæssige aktiviteter. Terapeuten skal også informeres af enkeltperson eventuelle aktuelle medicin og behandling bliver taget. Under denne samtale, kan man også forvente den praktiserende læge at vurdere puls punkter og fastslå, hvor sund den enkeltes 12 meridianer. En diagnose er da givet, efterfulgt af anvendelse af mellem 6 og 12 nåle som behandling er påbegyndt. Patienter opsat på akupunktur må indse, at den nøjagtige placering på target punkter på meridianerne er vigtigere, ikke antallet af nåle bruges.

Den første indsættelse kan gøre patienten føler prikkes eller stukket. Dog bør behandlingen være Smertefri og komfortable for den varighed, der kan udvide til en time eller mere. Et individ bør straks fortælle akupunktør at afbryde hvis han føler nogen følelsesløshed, ubehag eller smerter. Variationer af behandlingen kan involvere brugen af urtemedicin – kapsler, tabletter eller te fremstillet af kinesiske urter til at øge terapien. Nogle praktiserende læger også integrere cupping – en suge effekten, der skabes med brug af glas kopper på huden, dels at fremme blodcirkulationen og kontinuerlig qi flow.

7. stigende popularitet

Den seneste tilbagetrækning af smertestillende middel Vioxx har rejst ængstelse over smertestillende midler tilgængelige på markedet. Denne bekymring, kombineret med udtalelser fra NIH og andre regering og sundhedsorganisationer at bivirkninger ved akupunktur er betydeligt lavere, har gjort flere enkeltpersoner henvende sig til behandlingen, især for smertelindring. Flere undersøgelser har også vist, hvordan akupunktur har hjulpet patienter med slidgigt, efter kemoterapi kvalme og selv depression. Trods alle de tilsyneladende positive tilbagemeldinger, bør dem, der overvejer akupunktur stadig høre regelmæssige læger og sundhedspersonale for rådgivning om deres betingelser først. Hvis de beslutter at forfølge behandlingen, skal de sikre, at akupunktør eller praktiserende læge de ser er højt kvalificerede og certificerede af organisationer som American Academy of medicinske akupunktører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.